3 hinkar av SEO

En värld av sökmotoroptimering är helt klart ganska stor, omfattande och bred. Vi skriver om många olika metaforer som svarar på frågan – Vad är SEO? Men vi finner att metaforen 3 skopor verkligen är den mest robusta där ute.

Vilka är de 3 hinkar av SEO?

Med tanke på att SEO är så bred. När allt kommer omkring är det sökmotoroptimering. Vad betyder optimering? Var börjar det och var slutar det?

Dessa frågor är breda och kan ibland bli överväldigande. I slutändan är det bästa sättet att förstå SEO på följande sätt. Det finns tre hinkar som hela SEO hamnar i.

Varje hink kan hanteras oberoende, men de kompletterar alla varandra om jobbet görs bra.

De 3 hinkarna som allt faller i är:

  • Content (Innehåll)
  • Tekniska
  • Länkar

Content Hinken

Innehållsskopan är min personliga favorit men också den mest tillgängliga för lekmannen. Det fantastiska med Content SEO är att du inte behöver någon specialutbildning för att göra det bra. SEO-innehållsskopan innehåller alla SEO-sidor på sidan.

Saker som dina nyckelord, ditt skrivna innehåll, dina rubriker, dina bilder, dina alt-taggar, dina videotranskriptioner. Det är i grunden den rena optimeringen av allt innehåll som går till din webbplats.

Innehållsskopan av SEO är det enklaste att ta itu med, men det bästa är att det också är skopan som också ger en av de högsta avkastningarna!

För mer information om detaljerna gå här för den skrivna artikeln och gå hit för podcast-avsnittet!

Den tekniska hinken av SEO

Denna hink är verkligen det svåraste att implementera på egen hand av alla 3 och det beror helt enkelt på att det kräver viss kunskap som tar mycket tid att plocka upp.

Lyckligtvis så är HFH experter på teknisk SEO så vi har svaren åt dig.

Den tekniska sidan av SEO görs allt för att algoritmen ska hitta dig bättre. Det inkluderar också att göra din webbplats lättare för algoritmen att genomsöka. Detta inkluderar helt upp till toppen … Page speed. Hur snabb är din webbplats? Hur väl kan du förbättra detta?

Har du codebloat? Har du alltför tung javaskript? Har du trasiga länkar?

Poängen med den tekniska skopan är att det är något som du som konsumenten kanske aldrig ser på webbplatsen, men det är ändå viktigt eftersom algoritmen ser det mycket bra.

Det är viktigt att notera att när algorithmerna växer smartare och smartare kommer denna tekniska aspekt av SEO också att bli mer och mer viktig. Detta beror på att när algorymstandarderna stiger, måste du också uppfylla dessa standarder för din SEO.

Läs mer om detta här och lyssna på detta på en podcast här.

Linkbuilding Hinken av SEO

Linkbuilding är samtidigt både det värsta och det bästa du kan för din SEO. Jag tycker att manuell konstruktion av bakåtlänkar är en mycket besvärlig och oinspirerande uppgift, men vet samtidigt att det är en av de högsta ROI-sakerna du kan göra för din SEO.

Det handlar om att få auktoritet i algoritmens ögon. Du kan berätta för Google hur bra du är hela dagen och så länge du vill. Men om ingen annan säger samma meddelande än Google kommer inte att erkänna dig som en auktoritet. Att få bakåtlänkar berättar för Google om hur mycket auktoritet du har.

Om du finns på Google länge och konsekvent skapar och skapar bra innehåll kommer en naturlig profil med bakåtlänkar att dyka upp när människor hänvisar till ditt arbete som en egen validering. Du kan köpa bakåtlänkar och du kan fysiskt åka dit och tvinga bakåtlänkar efter bästa förmåga, men det som betyder mest är kvaliteten.

Det är bättre med 100 riktigt bra bakåtlänkar då har du 10 000 dåliga eller genomsnittliga bakåtlänkar.

Tänk på det här när du skapar din backlink-profil.

Det här var de 3 hinkarna av SEO

Så tydligt att SEO är både komplicerat och rakt framåt men jag hoppas att den här artikeln hjälper dig att förstå hur du kan närma dig SEO för din strategi.

HFH är en SEO-byrå med åratal ackumulerad expertis som hjälper olika företag och människor över hela världen. Om du vill kontakta oss för en gratis konsultation, vänligen gör här, annars ladda ner vår SEO podcast – Search Engine Optimised för att lära dig allt annat som finns att veta om SEO!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *